fredag 30 januari 2009

Familjen Skitgris

Vått & Torrt kommer idag för att göra en förebyggande besikning av diverse fuktfällor i huset. Vi har precis bytt försäkringsbolag och detta är tydligen något som görs då... Himla bra faktiskt... Och gratis!

Hur som helst ska alla vattenlås och golvbrunnar vara fria från saker och här börjar historien om fam. Skitgris...

I vårt helkaklade mörkgråa badrum har vi en duschkabin och över själva golvbrunnen står tvättmaskinen med torktumlaren ovanpå. Snyggt, fräscht och hyfsat stilrent - so far so good... bara det att vi då måste plocka bort dessa tunga as för att kunna snygga till golvbrunnen! Till detta hör att det kanske är 3 år (minst!) sedan vi gjorde om badrummet och gissa hur ofta vi flyttat dessa as för att städa? Exakt, du gissade rätt!
För att denna bedrift ska lyckas, kallades pappa hit (av någon anledning så ringer vi alltid pappa först. En verklig räddare i nöden - ALLTID!). Suck, stön, en massa svordomar osså var det klart, sa de. Sedan njöts en öl och lite trevligt småprat i soffan som alltid när det gäller de här 2...

2 timmar senare gick jag upp för att duscha och möts av något odefinierbart gråsvart, burrigt hårigt och lite smågeggigt sissådär som bara morrar av grinig ilska över att ha kommit fram i ljuset. DAMM!! Och det var inte lite damm heller plus något annat blandat i det. Dammattan var kompakt och minst en centimeter tjock. Den var inga problem att få bort men det andra!
På med gummihandskarna och fram grävdes en daskigt gråsvart , klibbigt, smått illaluktande halvfast sörja som smetades ut mellan fingrarna - mums! Osså i med Klorin...
Men nu jäklar är det rent!

Det här med damm finns det gott om i vårt hus, konstaterade vi senare på kvällen. Förutom de giganstiska dammråttor som flyttat in under trappan så kom jag i söndags på idéen med att flytta sofforna och den supertunga stora indiska kista som vi har som soffbord. Vad fanns här då? Jo, under kistan hittades en dammatta som dammråttorna skulle älska att gosa runt i men värre var det under den ena soffan. Där var dammet dessutom fastklibbat i något skvättspill (måste vara barna för vi vuxna spiller aaaldrig!). Herre Gud, vad vidrigt det var!
Men nu är det rent ett tag där med!

Som oftast så finns det alltid något positivt att ta fasta på - så också här:

Forskning visar att vissa sjukdomar, astma och allergier som finns nu för tiden beror på vår kamp att ha det så rent som möjligt omkring oss. Vi får helt enkelt i oss för lite baciller!
Så är dock inte fallet i fam. Skitgris men så är barna sällan sjuka också - inte heller några allergier finns.

Då känns det skönt att veta att våra dammsamlingar är bra för vår hälsa *host och attjoo*

1 kommentar:

  1. Oj, då är Noah skruttig också? Vi lyckades nu som först få i David penicillinet, med spruta!

    SvaraRadera